IMG_6082_edited_edited.jpg
4.png

bos gezocht
voor alle beren
op de weg

Loesje

Veel kinderen hebben tegenwoordig, net als volwassenen,  een druk leven en de hoeveelheid prikkels die zij dagelijks krijgen is groot. Dit kan stress, (faal)angst, concentratieproblemen en onzekerheid tot gevolg hebben. Mindfulness kan helpen om deze klachten te verminderen en om te zetten in rust, vertrouwen, compassie en een groter zelfbewustzijn. Hoe mooi is het als je op jonge leeftijd al vertrouwd raakt met deze positieve effecten van mindfulness. De Eigen Aard training is een mindfulness-training.  Deze training staat ook bekend als "Aandachttraining". 

Aandacht voor dit moment. NU. Aandacht voor je adem, je zintuigen, je lijf. Aandacht voor je eigen aard en die van anderen. Met vriendelijke aandacht kijken naar lichamelijke klachten, spanning, zorgen, piekeren en werkdruk.

Maar ook aandacht voor die talloze momenten van geluk. Bewust van de momenten dat het leven vanzelf goed gaat. Bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen. Bewust worden ook van wie jij bent, waar je blij van wordt en hoe je je verhoudt ten opzichte van de ander.

Dit alles uiteraard op een speelse manier, met oog en oor voor de eigenheid van het kind.

Het zal een verrijking zijn voor je kind, nu en voor de rest van zijn leven.

De natuur voegt er nog een mooie dimensie aan toe! Met aandacht aanwezig zijn in de natuur en de natuur als spiegel van eigen processen. Zo leer je in de natuur over je eigen natuur; je Eigen Aard.

Je leert: 

 • Je aandacht te richten, je concentratie vast te houden en je minder te laten afleiden door prikkels van buitenaf en binnenuit.

 • Meer rust in je hoofd en lijf te krijgen

 • Je bewust te worden van gevoelens, gedachten, de (vaak onbewuste) reacties hierop en hier zelf invloed op uit te oefenen. 

 • Veerkracht en flexibiliteit te versterken. Situaties veranderen niet altijd, maar je reactie erop kan wel veranderen. Er is altijd een keuze.

 • Zelfvertrouwen te versterken door niet al je (negatieve) gedachten te geloven. Je leert hoe je kan stoppen met luisteren naar de verhalen van je "piekerfabriek".

 • Vriendelijker te zijn voor jezelf en anderen. 

 • Beter om te gaan met sombere buien

Voor de Eigen Aard training maak ik gebruik van de Methode Eline Snel, "Aandacht werkt!"

Een methode die leeftijdsgericht en heel toegankelijk is en gebruikt kan worden in groepsverband, individueel of in de klas. In de aandachttraining worden de kinderen gedurende 8 weken (1 uur per week) getraind in ‘aandachtig zijn’.

Voor kinderen van 5 t/m 8 jaar

De training bestaat uit:

 • Een intakegesprek van 30 minuten. Bij dit gesprek zijn zowel het kind als de ouders of verzorgers aanwezig.

 • Acht groepslessen volgens de methode van Eline Snel, van 60 minuten per keer. Bij deze lessen zijn ouders of verzorgers niet aanwezig.

 • Een wekelijkse update via e-mail. Zo weet je als ouder of verzorger wat we tijdens de training hebben gedaan en hoe je je kind kunt ondersteunen met de oefeningen.

 • Het boek Stilzitten als een kikker van Eline Snel inclusief een cd met oefeningen.

 • Individueel eindgesprek van 15 minuten. Dit gesprek voer ik met de ouders of verzorgers. Je kind is hierbij natuurlijk ook van harte welkom. Samen praten we na over de training. Hoe heeft hij of zij het ervaren? Merken jullie al verschil?

 

Kosten

Deze training kost € 150,-  (groepsgrootte 3 – 6 kinderen). 
Het is ook mogelijk deze training individueel te volgen. De kosten bedragen dan € 200,- . Dag en tijdstip in overleg.

IMG_8051_edited.jpg

Ik ben Imke. Getrouwd met Gerbrant, moeder van twee prachtige volwassen dochters,

juf op IKC 't Holthuus, gediplomeerd mindfulnesstrainer voor kinderen bij de Academie voor Mindful Teaching, natuurliefhebber, voedselbosjesbouwer, boekettenplukker, breier, theekransjesorganisator, imker en bewoner van Priesterink*.

Rustig, filosofisch, creatief, faciliterend met een vleug humor!

Volgde o.a. de trainingen "Jij Natuurlijk" bij Natascha Bruti, "Theekransjes" bij Elske Kolkman, "Atelier in een koffer", ging op studiereis naar Reggio Emilia en volgde bij de Academie voor Mindful Teaching de opleiding tot kindertrainer.

Ook heb ik mijn "Outdoor-BHV"- certificaat.

*Hoe wij op onze boerderij Priesterink terecht kwamen kan je hier lezen.

IMG_5381.jpeg