1BC82187-AA9B-4C2C-8B79-B073653E181E.jpeg

“We often forget that WE ARE NATURE.

Nature is not something separate from us.
So when we say that we have lost our connection to nature, we’ve lost our connection to ourselves.”

— Andy Goldsworthy

 

De natuur en onze eigen natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met jouw aard ben je deel van de aard van het grote geheel.
Hoe fijn is het om die verbondenheid te ontdekken, te ervaren, te kennen en te weten.
Met Aardwijs wil ik jonge kinderen wegwijs maken in de natuur en tegelijkertijd vertrouwd maken met hun eigen natuur. We gaan samen op ontdekkingstocht.

Op onze fijne plek net onder Zelhem bied ik hiervoor verschillende mogelijkheden:

  • Atelier van Nature: 8 weken lang ruimte voor creatieve processen, begrijpen met je handen, scheppen, sporen maken. Ik bied de materialen en de ruimte om te leren, spelen en creëren.

  • Het Natuuruur: Eens in de maand anderhalf uur lang thee drinken, kletsen, filosoferen, relaxen, creatief bezig zijn, spelen, plukken, ontdekken en verwonderen. Een Theekransje met ongedwongen, op binnen- en buitennatuur gerichte activiteiten waar je gelukkig van wordt!

  • De Eigen Aard-training: Kindermindfulness, aandacht voor je eigen natuur.

  • Wellicht een Natuuruur/Geluksatelier voor volwassenen? Met bijvoorbeeld mindfulnessoefeningen, tekenen en schilderen, sieraden maken, bloemen/kruiden plukken, leren breien, de seizoenen ervaren, thee leuten etc. Bij voldoende belangstelling komt er een pilot!

 

De activiteiten vinden plaats in het voedselbosje, het minibosje, de bloemenpluktuin met vuurplaats, aan mijn keukentafel of in de wilde wei. 

 
6.png
4.png
5.png
1.png
2.png
3.png
 
Je bericht is verzonden
 

Ik ben Imke. Getrouwd met Gerbrant, moeder van twee prachtige volwassen dochters,

juf op IKC 't Holthuus, gediplomeerd mindfulnesstrainer voor kinderen bij de Academie voor Mindful Teaching, natuurliefhebber, voedselbosjesbouwer, boekettenplukker, breier, theekransjesorganisator en bewoner van Priesterink*.

Rustig, filosofisch, creatief, faciliterend met een vleug humor!

Volgde o.a. de trainingen "Jij Natuurlijk" bij Natascha Bruti, "Theekransjes" bij Elske Kolkman, "Atelier in een koffer", ging op studiereis naar Reggio Emilia en volgde bij de Academie voor Mindful Teaching de opleiding tot kindertrainer.

Ook heb ik mijn "Outdoor-BHV"- certificaat.

*Hoe wij op onze boerderij Priesterink terecht kwamen kan je hier lezen.

IMG_5381.jpeg