IMG_6238_edited.jpg
6.png

“And above all, watch with glittering eyes the whole world around you

because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places.

Those who don't believe in magic will never find it.”


Roald Dahl

Het Natuuruur is gebaseerd op Het Theekransje. 
Dit theekransje is speciaal voor de introverte, gevoelige dromers en denkers die vol verwondering de wereld beschouwen. Die geboeid zijn door insectjes en bloemetjes. Die, wanneer ze zich veilig voelen, vragen stellen over grote en kleine wonderen. Kinderen die "nog niet geland zijn". Een ouder omschreef het als: "mijn elfje dat wortels nodig had". Die kinderen die niet meteen vooraan staan en daarom juist dat extra beetje aandacht mogen. 

Eens per maand komen we, met een klein groepje, twee uur lang bij elkaar en doen we fijne verwonderactiviteiten in een ongedwongen sfeer.
We starten met een lekker kopje (misschien wel zelfgeplukte) thee of ander drinken en natuurlijk lekkers.
We volgen de seizoenen, leren over de natuur en onze eigen natuur. We praten, spelen, filosoferen en werken over wat ons bezig houdt, leren over onszelf, van elkaar, met elkaar. We gaan ook creatief aan de slag, en gaan natuurlijk de natuur in met spel-, ontdek-, en meditatievormen. Ook lekker zitten bij het kampvuur en wildplukken behoren tot de mogelijkheden.

Het Natuuruur is voor kinderen van 5 t/m 8 jaar 
Er is ook een ouder-kind Natuuruur 

N.B. Het Natuuruur is echt specifiek bedoeld voor bovenstaande doelgroep. Aan hen wil ik mijn onverdeelde aandacht kunnen geven. In de begeleiding van deze kinderen ligt mijn kracht. De activiteiten passen daarom minder goed bij kinderen die lekker uit willen razen en actie zoeken. Een eerlijke aanmelding zorgt dat vraag, aanbod en begeleiding op elkaar aansluiten. 

IMG_5372_edited.jpg

Ik ben Imke. Getrouwd met Gerbrant, moeder van twee prachtige volwassen dochters,

juf op IKC 't Holthuus, gediplomeerd mindfulnesstrainer voor kinderen bij de Academie voor Mindful Teaching, natuurliefhebber, voedselbosjesbouwer, boekettenplukker, breier, theekransjesorganisator, imker en bewoner van Priesterink*.

Rustig, filosofisch, creatief, faciliterend met een vleug humor!

Volgde o.a. de trainingen "Jij Natuurlijk" bij Natascha Bruti, "Theekransjes" bij Elske Kolkman, "Atelier in een koffer", ging op studiereis naar Reggio Emilia en volgde bij de Academie voor Mindful Teaching de opleiding tot kindertrainer.

Ook heb ik mijn "Outdoor-BHV"- certificaat.

*Hoe wij op onze boerderij Priesterink terecht kwamen kan je hier lezen.

IMG_5381.jpeg